Здесь я попытался показать, почему я считаю, на Урале без центральной секундной стрелкой.
Тема болгарского форума час:
http://chasove.com/search.php?search_id=newposts
Днес тази добра душица DHM
,ме зарадва много ,а и лично за мен помогна да дам по-добри доказателства за "двустрелочен" Урал.Ето какво ми изпрати:
Това е каса за Урал от наѝ-редкия 3-ти тип:хромирана,с размера на алуминиевата и захлупващ капак.Отворът за ремонтоара не е прорязан.В тази каса могат да се съберат и двата вида Урал-с две стрелки и с централна секундна стрелка.Веднага прилагам снимки за да се видят разликите в размерите и оформлението на касите:
От птичи поглед изглеждат еднакви,но в деѝствителност лаговете на празната каса са малко по-големи.Разликата във височината е по-осезателна:
Разликата в дълбочина с поставен циферблат (без механизъм) от цифера до ръба на касите е 1мм.Като се има в предвид и по-изпъкналата форма на капака на новата каса ,може да се направи извода,че в нея има място за машина с централна стрелка.Вижда се и по-високият профил на стъклото за да има място за секундната стрелка.
Касата има "улеѝче" за онези по-големи и изрязани болтчета за закрепване на механизъм с централна стрелка.Закрепването на "двустрелочник" става с пластинки и малки болтчета:
Следващата снимка е от Нета,за да се види закрепването на "двустрелочен" механизъм:
Ето още снимки от които се виждат малките разлики в двете каси:
Сега ми иска да ги "окомплектовам" ,затова търся машина от Урал с централна секундна стрелка,комплект стрелки и ремонтоар :redface ,че Митака "забравил" да ми ги прати :lol: То си стана цял часовник
Сега още по-уверено мога да твърдя,че има "двустрелочен" Урал.